Најновије

ОВО НЕМА НИГДЕ: Зеленски открио Русима локацију за израду поморских дронова

Украјински председник током посете Одеси открио локацију тајне базе где се припремају беспилотни чамци за нападе на Крим, тврди британски стручњак Александар Маркоурис.

Шта је био циљ руских ракетних напада у Одеси током сусрета украјинског председника Володимира Зеленског и грчког премијера Кирјакоса Мицотакиса?

Убрзо после напада на Одесу огласио се Зеленски и потврдио да има мртвих и рањених и да се у тренутку експлозије налазио у луци са грчким премијером.

„Данас смо видели овај удар. Видите са ким имамо посла, није их брига где да ударе. Знам да је данас било жртава, не знам још све детаље, али знам да има мртвих и рањених“, рекао је Зеленски.

"Председник Зеленски и његово особље су нам показали и објаснили важност луке. Већ на самом крају смо чули звук сирена и експлозије које су биле веома близу нас. Нисмо имали времена да одемо до заштићеног места, ово је веома импресивно искуство“, изјавио је Киријакос Мицотакис.

Из Кијева је саопштено да су Зеленски и Мицотакис обављали инспекцију житних објеката у црноморском граду када је Русија покренула напад на тамошњу лучку инфраструктуру чему су двојица лидера рекли да су били сведоци.

Званична Москва потврдила је напад на Одесу али је уједно и демантовала да су Зеленски и Мицотакис били циљ напада.

„Оружане снаге Русије су у 11.40 по московском времену извеле ракетни удар високе прецизности на хангар у индустријској лучкој области Одесе, где су се вршиле припреме за борбену употребу беспилотних чамаца Оружаних снага Украјине, саопштило је министарство одбрани и прецизирао да је постигнут циљ напада и да је објекат погођен.

Британски стручњак Александар Маркоурис тврди да је погођена тајна локација на којој су прављени подвнодни дронови са којима Украјинци нападају руску Црноморску флоту.

„Председник Украјине Владимир Зеленски је током посете Одеси открио локацију тајне базе у лучком делу града, где се припремају беспилотни чамци за Оружане снаге Украјине,” тврди британски аналитичар Александар Маркоурис.

„Руси су пратили његово кретање. Тако су сазнали координате базе и онда ударили“, рекао је Маркоурис у разговору са  америчким новинаром Алексом Христофоровим.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О СЛУЧАЈУ "ИСКАНДЕР": Вероватно десетине мртвих НАТО војника у уништеним Патриотима

Због овог поступка, према мишљењу британског аналитичар, постоји озбиљна забринутост Запада да би понашање Зеленског могло да угрози тајност војних објеката у које они шаљу војну опрему.

Украјински председник Володимир Зеленски ишао је у тајну базу наводно да уручи награде оператерима поморских дронова Оружаних снага Украјине и тако открио координате војног објекта.

Недељу дана пре овог напада, званични Кијев је саопштио да су украјински поморски дронови Главне дирекције за обавештајне послове Министарства одбране потопили један од патролних бродова руске Црноморске флоте у близини обала Крима.

Меркурис сматра да је руска војска пратила кретање Володимира Зеленског, открила локацију базе, а затим је напала.

ПОДЕЛА УКРАЈИНЕ НАЈАВЉЕНА! Ово би лако могао да буде термин

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА