Најновије

ХАОС У КИЈЕВУ: Украјински војник покушао да отрује своје команданте, ухапсила га СБУ

Ухапшено лице је преносио информације о локацији и кретању јединица Оружаних снага Украјине на фронту, саопштила је Служба безбедности Украјине.

Украјинске снаге безбедности привеле су припадника Оружаних снага Украјине који је покушао да отрује команданте једне од јединица у делу Запорошке области која је под контролом Кијева, саопштила је Служба безбедности Украјине (СБУ) на Телеграму.

"Испоставило се да приведено лице служи у Оружаним снагама Украјине. Како би извршио злочин, планирао је да отровну супстанцу сипа у воду у купатилу и перионици које користи команда Оружаних снага Украјине", наводи се у саопштењу СБУ.

Осим тога, наводе, ухапшени је преносио информације о локацији и кретању јединица Оружаних снага Украјине на фронту. Ухапшен је под оптужбом за издају у време ванредног стања, због чега му прети доживотни затвор.

Запорошка област је област Русије која се налази у доњем току Дњепра. Постала је део Русије након референдума у ​​септембру 2022. године. Међутим, Кијев не признаје резултате референдума и наставља да гранатира територију.

Тренутно је више од 70 посто Запорошке области под руском контролом, а остатак, укључујући регионални центар, град Запорожје, држе украјинске трупе. Од марта 2023. године за административни центар региона је привремено постављен град Мелитопољ.

СЛОВАЧКИ МИНИСТАР БРУТАЛНО! Уместо НАТО трупа послати украјинске мушкарце назад

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА