Најновије

НЕШТО СЕ ДЕБЕЛО КУВА: Овог пролећа или лета знаће се победник рата у Украјини

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ рекао је данас да обезбеђивање новог пакета војне помоћи Украјини није могло да чека, пошто ће, како је оценио, исход рата у Украјини бити одлучен овог пролећа или лета.

Услед сумњи око континуиране америчке подршке Кијеву, Борељ је рекао новинарима у Вашингтону да је његова порука америчким посланицима да "шта год је потребно да се уради, мора да се уради брзо", пренео је Ројтерс.

"То је наша истина у ЕУ. Морамо да убрзамо ствари, да појачамо подршку да радимо све брже. Зато појачавамо капацитете наше војне индустрије. А то је истина и за САД", рекао је Борељ.

Он је додао да ће наредни месеци бити "одлућујући".

"Бројни аналитичари очекују велику руску офанзиву овог лета, а Украјина не може да чека исход америчких избора у децембру", истакао је Борељ.

Демократе председника Џозефа Бајдена подржале су војну помоћ Украјини од почетка руског напада на Украјину, док је бивши председник Доналд Трамп заузео резервисанији став.

Председавајући Представничког дома, републиканац Мајк Џонсон, засад је одбио да стави на гласање предлог закона којим би се обезбедила помоћ од 60 милијарди долара Украјини, преноси Тањуг.

ПАКАО ЗА УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ - ЗАШТО ЈЕ ПОЈАЧАН АВИО САОБРАЋАЈ? У питању је област Харкова и Сумија

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА