Најновије

Нови украјински удар на територију Русије

У ноћи 16. марта, Оружане снаге Украјине поново су извршиле ударе на Белгородску и Курску област.

Министарство одбране саопштило је да је непријатељ користио беспилотну летелицу типа авиона, тактички ракетни систем Точка-У и вишецевни ракетни систем чешке производње РМ-70 Вампир.

„Дежурни ПВО системи су пресрели и уништили: пет украјинских беспилотних летелица изнад територије Курског региона; три беспилотне летелице, ракету Точка-У и осам граната система МЛРС “Вампир” изнад територије Белгородске области“, саопштио је војни ресор.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков појаснио је да су у селу Глотово, градског округа Грајворонски, Оружане снаге Украјине напале путнички аутомобил који се кретао путем помоћу дрона камиказе.

„Услед експлозије, аутомобил се запалио, а 5 људи у њему је повређено.

Малолетни дечак има контузију мозга, мушкарац има продорну рану трбушне дупље и гелере горњих и доњих екстремитета. Жена има ране од гелера на лицу и лопатици, као и контузију. Још два мушкарца имају умерене контузије.

Они се превозе екипама Хитне помоћи у регионалну клиничку болницу. Лекари им пружају сву неопходну помоћ“, рекао је шеф региона.

Подсетимо, у Белгороду су 14-15. марта у ударима Оружаних снага Украјине погинула три цивила, а у Грајворону је смртно рањен активни учесник локалне територијалне самоодбране.

Руси објавили „изненађујуће“ податке: Колико је Срба отишло да се бори на страни Украјине

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА