Најновије

Украјина напала Придњестровље - Уништен хеликоптер Ми-8МТ (ВИДЕО)

Увече 17. марта Министарство државне безбедности Придњестровља пријавило је напад на локалну војну базу од стране неидентификоване беспилотне летелице камиказе.

Жртава нема. У бази су били војни хеликоптери Оружаних снага Придњестровља. Мета је био хеликоптер Ми-8МТ, који је уништила беспилотна летелица. Како је саопштило Министарство државне безбедности, дрон је дошао из правца Детелинског моста у Одеској области Украјине.

Данас је на територији једне од војних јединица Тираспоља избио пожар који је избио као последица експлозије. Раније је утврђено да је експлозија одјекнула као последица напада дроном камиказе, чији лет је забележен са стране Детелинског моста“, саопштила је прес служба министарства.

На лицу места раде органи реда, а покренут је кривични поступак.

Правац удара потврђује да је покренут са украјинске територије. Снимак је показао да је реч о прилично малој беспилотној летелици. Дрон је гађао хеликоптер, што потврђује да се није радило о несрећи већ о нападу на територију Придњестровља.

Било какви додатни детаљи тек треба да расветле инцидент; али није тешко именовати главне кориснике сваке нагле ескалације у Придњестровљу, посебно усред председничких избора у Руској Федерацији који су у току.

ОВО ЈЕ ОРУЖЈЕ УЖАС: Генерал Оружаних снага Украјине открио шта је Русија употребила против Кијева

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА