Најновије

ЗАПАД ПОКАЗАО ЈОШ ЈЕДНОМ ПРАВО ЛИЦЕ: САД и Немачка опструисали руске изборе - преко 8 милиона хакерских напада

У председничке изборе у Русији мешају се све непријатељске државе, а предњаче САД и Немачка, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Сједињене Америчке Државе покушавају да издејствују да читав свет прогласи изборе за нелегитимне и Москва се томе супротставља, наводи се у саопштењу заменика председника комисије Министарства за изборе Генадија Аскалдовича.

Он је додао да су представници несистемске руске опозиције и они који су напустили земљу отворено позивали људе у САД да бојкотују изборе.

Немачка покушава да се меша у изборе преко невладиних организација и медија с циљем да их стави под знак питања, додају у Министарству.

"Желе да оцрне и доведу у питање наш изборни процес", навео је дипломата.

Како је наведено, на друштвеним мрежама се објављују лажне информације у вези са изборима, односно фотографије и видео снимци на којима се виде колоне Руса који желе да гласају представљају се као протести.

"Руси који су гласали у иностранству, одбацили су позиве маргиналних личности и направили слободан избор", рекла је портпарол Министарства Марија Захарова.

Хакерски удари – прави сајбер рат против Русије

Од почетка године забележено је скоро осам милиона потенцијално опасних напада на сајт руске Централне изборне комисије (ЦИК), рекао је представник Игор Борисов.

"Скоро осам милиона потенцијално опасних хакерских напада забележено је на сајту ЦИК-а од 1. јануара, у распону од умерене до велике тежине, укључујући четири намерна ДДоС напада која су трајала 14 минута" рекао је Борисов у информативном центру ЦИК-а.

Према његовим речима, забележено је више од 19.000 потенцијално опасних напада умерене и велике јачине између почетка гласања на руским председничким изборима и 15.00 часова по московском времену (12.00 ГМТ) у недељу, укључујући девет циљаних ДДоС напада у трајању укупно 38 минута.

Око 160.000 хакерских напада блокирано је од почетка гласања на председничким изборима у Русији, саопштила је данас председница руске Централне изборне комисије Ела Памфилова.

"Од почетка гласања блокирано је 160.000 напада на удаљене електронске системе за гласање, главни напади су били на сам портал за гласање - 130.000 напада. Скоро 30.000 напада на портал за праћење електронског гласања", рекла је Памфилова, преноси ТАСС.

Према њеним речима, од почетка гласања, било је 18.000 сајбер напада на сајт Централне изборне комисије, од којих је 141 био веома опасан.

Прочитајте ОВДЕ шта је Аустрија поручила НАТО алијанси

Извор: Правда / Спутњик / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА