Најновије

МИЛАНОВИЋ НАКОН ОДЛУКЕ УСТАВНОГ СУДА: Бићу премијер!

Председник Хрватске Зоран Милановић обратио се јавности након одлуке Уставног суда којом му је забрањено да буде на листи СДП-а на изборима и да учествује у предизборној кампањи, поручујући својим бирачима да их је "банда гангстера узела за таоце".

"Предлажем људима који су ме подржавали да буду лукави, да буду опрезни, да пазе шта раде јер их је та банда гангстера узела за таоце. Не могу ништа мени, али могу њима", рекао је додајући да су они који су донели одлуку "неписмени и сељаци”.

Милановић је поручио својим неистомишљеницима из суда да могу да му "ставе со на реп" а цео поступак назвао чистим "државним ударом" који се мора разрешити на изборима. Навео је да не може себи да да мандат, али да ће на легалан начин постати премијер.

"Са том бандом ћемо се позабавити после избора. Нема батина, нема пуцања. Позивам све Хрвате да се уједине против ХДЗ-а", рекао је Милановић.

Овакав политички "потоп" најавио је председник Хрватске и у својој првој објави након одлуке суда, када је на свом Фејсбук профилу све прокоментарисао кратком реченицом: "реке правде долазе".

"Најважније што могу да вам кажем: Реке правде долазе, људи, какве нам дарове доносе. Неки су се толико успаничили да су искористили све кумовске и којекакве везе. Резултати ће бити као да неко пуца у воду из пиштоља. Покушали су да искористе одлуку Уставног суда да их спасу од поплава, али неће. Грађани виде шта се дешава. Питали сте нас да ли имамо план Б. Имамо и план Ц, имамо све планове", рекао је и председник СДП-а Пеђа Грбин, обраћајући се пре Милановића.

Он је поручио да ће СДП поштовати одлуку Уставног суда, "што значи да од данас више не могу да кажем да је Милановић кандидат СДП-а за премијера. Бар до објављивања резултата избора".

"А онда ћемо то ускликнути. Јер грађани желе промене и бољу Хрватску. А на том путу стоји правоснажно осуђена злочиначка организација, која је данас измислила оно што у Уставу не постоји, која нам је претила и спречавала нас да урадимо оно што је сваком слободном човеку дозвољено, односно да говори", поручио је Грбин.

На овим изборима, како је Грбин рекао, они јуришају "на банду, багере и њихове слуге". И кажу да ће победити.

"После 17. априла Хрватска више неће бити иста, биће много боље. Она ће бити успешна, просперитетна и победничка. СДП и партнери који нас у потпуности подржавају побринуће се да се то догоди. Реке правде долазе", закључио је Грбин.

О рекама правде које долазе Милановић је говорио и у петак када је објавио да ће бити кандидат за посланика у Сабору у Првој изборној јединици на листи СДП и кандидат за премијера.

"Реке правде долазе, излиће се у пролеће, излиће се у пролеће, целом земљом у пролеће… И видимо се у једној бољој и ведријој земљи Хрватској", рекао је Милановић најављујући своју кандидатуру за премијера.

Прочитајте ОВДЕ шта је Павић све рекао у Народној скупштини Србије

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА