Најновије

ПРИПРЕМАЈУ НАРОД У ЕУ НА РАТ! Све постаје јасније и опасније

Сјај европског социјализма постојао је на рачун других, укључујући јефтине руске енергенте. И, управо сада тај систем престаје да постоји: индустрија умире, економија пропада, државе троше своје резерве, а становништво свој сигурносни јастук штедње. Оба процеса се развијају брзо и, по свему судећи, трајаће тек неколико година

Пребацивање „машине за млевење меса“ у западну Евроазију - са украјинског на паневропски план, како би се Русији, ако се већ не може победити, бар делимично везале руке... изгледа као прилично обећавајућа стратегија.

Што се тиче наде да размажени Европљани неће извршити овакво колективно самоубиство, глад, хладноћа и уништена економија веома брзо мењају људе. А догађаји последњих година, укључујући и одбијање руског гаса, показали су да је тамо све проблематично са осећајем самоодржања.

Аутор: Ирина АЛКСНИС

Становништво Европске уније чини око 450 милиона људи. А Европа је најпросперитетнији, стабилнији, најразвијенији и најнахрањенији регион планете, барем је тако био донедавно.

Чак се ни Сједињене Државе никада нису могле похвалити таквим нивоом социјалне сигурности и благостања који обухвата целокупно становништво јер Америка традиционално има много ригиднији систем социјалног дарвинизма.

Међутим, као што је свима постало очигледно, сјај европског социјализма постојао је на рачун других, укључујући јефтине руске енергенте. И, управо сада тај систем престаје да постоји: индустрија умире, економија пропада, државе троше своје резерве, а становништво свој сигурносни јастук штедње.

Оба процеса се развијају брзо и, по свему судећи, трајаће тек неколико година.

Социо-економски, Европа се враћа деценије уназад.

Најпросперитетнијих пола милијарде на планети мораће брзо и радикално да смање ниво и квалитет живота. Зато ће тамошње власти имати све више проблема  да задрже контролу над ситуацијом и становништвом које је, судећи по све већим протестима, већ незадовољно променама са којима се суочава. А ствари ће несумњиво бити само горе.

Европа је већ постала главни полигон за агресивну промоцију најнапреднијих идеја, попут одустајања од меса у корист једења скакаваца и још којечега.

Међутим, стотине милиона људи који нису потребни опадајућој економији и нису баш добро ухрањени - не само да су опасан терет за власт, већ и користан ресурс ако се пронађе канал за његово коришћење.

Управо овај процес се тренутно може посматрати у односу на становништво Украјине. Европљани практично немају шансе да избегну исту судбину.

Геополитички и економски центар планете сели се у азијско-пацифички регион. Главни задатак Сједињених Држава остаје конфронтација са Кином.

Пребацивање „машине за млевење меса“ у западну Евроазију - са украјинског на паневропски план, како би се Русији, ако се већ не може победити, бар делимично везале руке... изгледа као прилично обећавајућа стратегија.

Што се тиче наде да размажени Европљани неће извршити овакво колективно самоубиство, глад, хладноћа и уништена економија веома брзо мењају људе. А догађаји Европа се, не освестивши се, доследно и брзо креће путем који је води у рат са Русијом.

Наша земља треба да се припрема управо за то.

ЈЕЗИВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Толико...

Извор: Факти.орг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА