Најновије

"КИНЖАЛИМА" НА УКРАЈИНЦЕ: Уништена командна места, базе, разне позиције ОСУ, али и страни плаћеници!

Ваздушно-космичке снаге Русије извеле су вечерас удар високо прецизним ваздушним оружјем дугог домета, укључујући аеробалистичке хиперсоничне ракете Кинжал, на центре одлучивања Оружаних снага Украјине, логистичке базе, привремене тачке размештаја снага за специјалне операције и стране плаћенике, саопштило је руско министарство одбране.

Сви циљеви су погођени према плану, стоји у саопштењу.

Највећи сукоби се одигравају на Авдејевском и Доњецком правцу фронта, где је на Авдејевском ликвидирано преко 320 украјинских милитаната, а на Доњецком 250.

Системи противваздушне одбране, у последњих 24 сата, оборили су 163 украјинске беспилотне летелице, као и 20 ракета из вишелинијских ракетних система америчке производње ХИМАРС и чешке производње Вампир.

Укупно, од почетка специјалне војне операције, армија РФ је украјинским снагама уништила: 577 авиона, 270 хеликоптера, 16.443 беспилотне летелице, 487 противваздушних ракетних система, 15.562 тенка и других оклопних борбених возила, 1.251 вишеносно борбено возило ракетних система, 8.480 топова и минобацача пољске артиљерије, као и 20.027 јединица специјалних војних возила.

Прочитајте ОВДЕ о српским тужбама против НАТО

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА