Најновије

Пуцњава у тржном центру у Москви: Према непотврђеним извештајима убијено најмање 40 особа (ВИДЕО)

Најмање три маскиране особе отвориле су ватру уочи концерта групе "Пикник" у тржном центру и концертној дворани "Крокус сити" на северозападу Москве.

Медији преносе да је чак 40 особа убијено, а стотинак особа рањено. Званичне потврде нема, из тужилаштва је саопштено да раде на утврђивању броја жртава. ТАСС преноси да су музичари неповређени.

Непознати нападачи упали су у приземље "Крокус ситија" и отворили ватру из аутоматског оружја и у гледалишту и у фоајеу. Након тога су "бацили ручну или запаљиву бомбу, што је изазвало пожар", пренео је дописник "РИА Новости".

Прво су планула седишта у концертној дворани, а ватра се потом проширила до крова и захватила трећину зграде. Како преносе медији, зградом је одјекнула нова експлозија.

Страхује се да је у дворани остало заробљено више стотина људи.

Евакуација је у току, медији преносе да су неке особе евакуисане директно са крова зграде. Огроман број снага реда, ванредних и хитних служби је на терену.

Нападачи су се наводно забарикадирали у запаљеној згради. Група није покушала да узме таоце или да пошаље неку поруку, већ је отворила ватру на људе.

"Седели смо у центру сале. Концерт је почео, прошло је само неколико минута, једна-две гранате су експлодирале и покуљао је сиви дим. Почела је паника", рекао је очевидац за РИА Новости.

"На месту ванредне ситуације у 'Крокус сити холу' формиран је оперативни штаб. Све снаге и средства су упућена на место инцидента. Информације о жртвама и други детаљи се разјашњавају", саопштиле су локалне власти, што је потврдио и гувернер Московске области Андреј Воробјев.

Из Министарства за ванредне ситуације саопштено је да је око 100 људи извучено из подрума "Коркус сити хола", као да се ради на спасавању људи са крова зграде.

Главна уредница медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан назвала је пуцњаву "ноћном мором".

"Каква ноћна мора у Крокусу. Царство небеско за мртве. Господе, помози онима којима прети ватра", написала је Симоњан на Телеграму.

Како преносе медији, патријарх Кирил се моли за покој душа погинулих и повређених, као и за спас оних којима прети пожар у згради.

"Крокус сити хол" се налази у Московској области, одмах изван административне границе руске престонице. Комплекс укључује концертну дворану, акваријум и дворану за венчање, као и многе продавнице и ресторане.

Сви спортски, културни и други јавни догађаји у Москви овог викенда су отказани, саопштио је градоначелник престонице Сергеј Собјанин.

"Одлучио сам да овог викенда откажем све спортске, културне и друге јавне догађаје у Москви. Молим вас да се према овој мери односите са разумевањем", написао је Собјанин на Телеграму.

Из Беле куће је саопштено да прате ситуацију у Москви и да су снимци који стижу из руске престонице "застрашујући". Из Уједињених нација поручују да прате ситуацију и да жале због смрти људи у "Крокус сити холу".

Прве снимке напада погледајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА