Најновије

МОЋАН РУСКИ УДАР: Украјина се неће дуго опоравити

У руском ракетном и нападу дроновима уништена је термоелектрана и све електричне подстанице у Харкову, изјавио је данас градоначелник Харкова Ихор Терехов за националну телевизију.

Терехов је рекао да се Харков, други по величини град у Украјини, суочио са изазовном енергетском ситуацијом, пренео је Кијев индепендент.

Русија је недавно још једном интензивирала своје нападе на кључну инфраструктуру Украјине, лансирајући преко 150 ракета и дронова на украјинске градове и кључну инфраструктуру 22. марта у једном од највећих напада на електричну мрежу у земљи.

Током напада изведеног 22. марта оштећена је највећа хидроелектрана у Украјини, Дњепар.

Радници у електропривреди нису у могућности да обезбеде стабилно снабдевање електричном енергијом широм Харкова, рекао је градоначелник тог града.

Он је, такође, казао да је снабдевање електричном енергијом обновљено за око 40 одсто становника Харкова.

У међувремену, грејање је обновљено у 60 одсто зграда и скоро све имају воду, рекао је Терехов.

Харков је увео контролисане рестрикције струје.

У међувремену, снабдевање електричном енергијом је, такође, обновљено у Одеси након напада изведеног 22. марта, саопштила је данас највећа приватна енергетска компанија Украјине ДТЕК.

На посебном посту на Телеграму, ДТЕК је навео да је снабдевање струјом, такође, обновљено у Кијевској области након данашњег напада.

У раним јутарњим сатима, Русија је покренула најновији велики ракетни и напад дроновима широм Украјине, гађајући кључну инфраструктуру и остављајући хиљаде људи без грејања.

Већи број енергетских објеката на западу Украјине оштећен је током великог руског напада током ноћи, изјавио је генерални директор Нафтогаса Алексиј Чернишов.

АХ, ТИ МАГИЧНИ ЛАНЦЕТИ: Група "О" дроновала украјински Краб - погледајте акцију! (ВИДЕО)

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА