Најновије

ФОРБС ОТКРИВА КАКО СУ РУСИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКИ ФРОНТ! Брзином муње открију и најбоље украјинско оружје

Руски дронови брзином муње откривају и уништавају најбоље оружје украјинских оружаних снага, пише војни експерт Дејвид Акс у чланку за Форбс.

- Украјинским командантима би требало да буде очигледно да њихове трупе и опрема више нису безбедни у кругу од 80 километара од линије фронта, посебно током дана на отвореним подручјима - наводи се у материјалу.

Како је истакао експерт, руска војска у Украјини користи тактику "ланца убијања", дронови откривају циљеве дубоко иза линије фронта, а затим их ударају ваздушним или артиљеријским ударима.

Колумниста је нагласио да је недавно најбоље оружје украјинских оружаних снага, попут система ПВО Патриот или ракетних система ХИМАРС, постало жртва такве тактике.
У среду је руски министар одбране Сергеј Шојгу говорио на одбору министарства. Према његовим речима, од почетка године Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 71.000 људи и 11.000 комада технике.

Губици украјинске војске били су скоро три пута већи него у истом периоду прошле године, приметио је Шојгу. Министар је додао да војска наставља да потискује непријатеља са положаја и не дозвољава им да се учврсте на новим линијама.

ШОК ПОТЕЗ АМЕРИКЕ! Руси ужаснути, хитно стигао демарш из Москве

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА