Најновије

АВДЕЈЕВСКИ ПРАВАЦ - ДОЛИНА СМРТИ: Скоро 500 мртвих - потпуни слом Украјинаца

На Авдејевском правцу фронта је дошло до великих губитака и у људству и у борбеној техници на украјинској страни, па је тако број погинулих украјинских војника, у последњих 24 сата, досегао скоро 500, а међу "трофејима" су се нашли и један Абрамс тенк и чак три оклопна возила марке Бредли.

Jединице групе снага „Центар“ армије РФ су наставиле да заузимају повољније линије и положаје на Авдејевском правцу фронта.

Нанет је пораз и одбијени су напади 24., 110. механизоване, 71. ренџерске бригаде и 103. војноодбрамбене бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Новокалиново, Мајорск, Бердичи и Розовка.

Непријатељ је изгубио више од 490 војника, два тенка, укључујући и Абрамс америчке производње; четири борбена возила пешадије, укључујући три Бредлија америчке производње, три борбена оклопна возила и 12 возила, стоји у саопштењу руског министарства одбране.

Током контрабатеријске борбе погођени су: самоходна артиљеријска направа „Акација“, хаубица „Мста-Б“, самоходни топ „Гвоздика“, као и три топа Д-30.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова поручила Немцима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА