Најновије

КРЕЋЕ ХАОС! Лари Џонсон открио како ће Русија да одговори након Шолцовог признања

Русија има право да одговори НАТО-у након што је немачки канцелар Олаф Шолц признао да су британске јединице већ у Украјини и оперишу ракетама Сторм Схадоw, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал Dialogue Works.

„Шолц је признао да су Британци већ тамо на терену, контролишу оружје које удара. Они заправо учествују у рату против Русије: Запад, САД, Енглеска и Немачка. Русија има све могуће разлоге за узвратни удар на непријатељске војне базе“, каже експерт.

Како је појаснио Џонсон, НАТО нема довољну војну моћ да порази Русију, али војни блок у сукобу у Украјини већ иде предалеко.

Шолц је ове недеље оптужен за обелодањивање обавештајних података о британским трупама стационираним у Украјини.

Канцелар је, коментаришући могућност слања ракета Таурус у зону борбених дејстава, рекао да би то захтевало укључивање трупа Бундесвера у украјински сукоб и да би Немачка, после Велике Британије, постала „учесник у рату“.

Према бившем председнику одбора за одбрану у парламенту Уједињеног Краљевства, Тобијасу Елвуду, ово је била очигледна злоупотреба обавештајних података. Према писању листа Тхе Телеграпх, шеф немачке владе је својом изјавом довео у опасност британско особље које ради у Украјини.

Председник Русије је током обраћања Савезној скупштини упозорио да опасне акције и изјаве западних држава у спољној политици прете сукобом употребом нуклеарног оружја и уништењем цивилизације.

Он је напоменуо да Запад изјављује одређене руске намере да нападне Европу , а да они сами бирају циљеве на руској територији за напад.

Шеф државе је нагласио да Москва има оружје које може да погоди циљеве на територији потенцијалног непријатеља.

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ СЕ ПРАВДА: Пресретнут разговор јасно говори...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА