Најновије

НОВА ЗАПАЉИВА ИЗЈАВА МАКРОНА У ЧЕШКОЈ: Рат се вратио у наше земље!

Нова запаљива изјава француског председника Емануел Макрона стигла је из Прага током његове посете Чешкој Републици. Иако је у понедељак 4. марта давао смирујуће изјаве о могућем слању војске у Украјину, овај пут дата је нешто другачија изјава.

„Несумњиво се приближавамо тренутку за Европу када је неопходно не бити кукавица. Рат се вратио у наше земље“, рекао је француски председник Емануел Макрон током посете Чешкој.

Макрон је позвао савезнике да не буду „кукавице“ и подрже Украјину у борби против руске инвазије.

Оно што аналитичаре збуњује, јесте питање зашто је Макрон кренуо у тако агресивну кампању после дебакла на разговору са руским председником Владимиром Путином, уочи почетка рата у Украјини, а онда две године релативне тишине.

За сада спремност да поашљу трупе у Украјину изразиле су Естонија, Летонија и Литванија, затим Холандија и Канада. САД и Велика Британија већ имају своје трупе у Украјини, углавном као војне саветнике.

Иако су те трупе ту незванично, ако се реализује Макронова идеја, то ће значити легализацију и треће стране сукоба у рату Руса и Украјинаца, чланица НАТО пакта.

РУСКА АРМИЈА ПРОВАЛИЛА СИСТЕМ АБРАМСА - Биће уништени сви "мајмунски модели" без проблема

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА