Најновије

"Политико": Наводни руско-српски агент с прозападном подршком у институцијама ЕУ?!

Руски обавештајци наводно користе српског агента за инфилтрирање у институције ЕУ и ширење "прокремаљских теза" о сукобу у Украјини, наводи се у извештају западних обавештајних служби у које бриселски портал "Политико" тврди да је имао увид.

Новица Антић, који је недавно ухапшен због сумње да је проневерио новац Војног синдиката, активни је "агент утицаја" који је свесно и блиско сарађивао са руском Федералне службе безбедности (ФСБ) и одржао је састанке у Бриселу, а посебно са посланицима Европског парламента, наводно пише у документима западних обавештајних служби које цитира "Политико".

СВЕТ КЛИЗИ У ХАОС: Руско Министарство одбране анализира могућа сценарија напада НАТО на Русију

Међу тим посланицима ЕП били су немачка посланица Зелених Виола фон Крамон-Тојбадел, посланица италијанских социјалиста и демократа Алесандра Морети и словачки члан Групе конзервативне Европске народне партије Владимир Билчик, наводи се у саопштењу за штампу с тог састанка и види на фотографији у коју је "Политико" имао увид. 

Председник Војног синдиката Србије састао се и са представницима синдиката ЕУРОМИЛ и ЕПСУ, који представљају припаднике оружаних снага, односно запослене у јавним службама ЕУ, даље тврди "Политико".

Антић наводно блиско сарађује са сарадником ФСБ-а Вјачеславом Калињином, руским држављанином и главним уредником "Ветеран њуз", наводи "Политико" и додаје да овај портал себе истиче као "информационог партнера" ФСБ и Министарства одбране Русије, између осталог. 

У извештају на који се "Политико" позива се такође тврди да је Калињин наводно регрутовао и друге људе, али се не наводи из којих земаља.

Необично је да се Антић оптужује за промовисање "прокремаљских теза" будући да су многи прозападни политичари и јавне личности, попут Здравка Поноша, Саше Јанковића, Божа Прелевића и Родољуба Шабића стали у одбрану Антића на телевизији Н1, за коју се тешко може рећи да је проруски настројена. Штавише, Војни синдикат је уручио почасне грамате телевизији "Н1", дневнику "Данас", агенцијама Бета и Фонет и порталу "Нова".

"На несрећу Срба са КиМ Вучић нема ни куражи ни мушкости"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА