Најновије

ГРОБЉЕ НАТО ТЕНКОВА: Руски Т-72 уништава амерички Абрамс (ВИДЕО)

Руски главни борбени тенк Т-72Б3 одговоран је за уништење трећег тенка америчке производње М1А1 СА Абрамс кијевских снага у правцу Авдејевке, саопштило је руско Министарство одбране 6. марта.

„Посада тенка Т-72Б3 уништила је првим хицем амерички Абрамс” у правцу Авдејевке током протеклог дана, саопштило је министарство на брифингу.

Видео снимак напада на тенк показује да је прво оборен противтенковском вођеном ракетом (АТГМ), а убрзо затим потпуно уништен за секунду. Борбено возило пешадије М2А2 ОДС-СА Брадли америчке производње које се налазило у близини тенка уништено је од трећег АТГМ-а.

Т-72Б3 је дубока модернизација совјетског тенка Т-72 са значајно побољшаним системима за контролу ватре и нишана.

Главно наоружање тенка је глаткоцевни топ 2А46М-5 који може да лансира АТГМ, односно 9М119 Рефлекс. Ласерски навођена ракета која се лансира из топова омогућава тенку да погађа мете у двоструко већем домету од граната од 125 мм. Његова тандем бојева глава може да пробије до 900 мм оклопа.
 

Најновији поражени Абрамс био је трећи до сада уништен руском ватром. Претходна два тенка су такође погођена у правцу Авдејевке.

Сједињене Државе су прошле године испоручиле Украјини 31 тенк Абрамс и непознати број возила М1150 (АБВ), која су направљена на истој шасији. Поред губитака Абрамса, до сада су уништена два АБВ, такође у правцу Авдејевке.

Неуспех Абрамса у Украјини није био изненађујући, али свакако срамотан за Украјину и САД који су промовисали тенк као оружје које може променити однос снага на фронту.

ХАОС У ЕУ ЗБОГ РУСИЈЕ: Чешка прекида везе са Словачком

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА