Најновије

Шојгу: Руска предузећа решавају проблем заштите од далекометног наоружања непријатеља (ВИДЕО)

Министар одбране Руске Федерације је истакао да је један од главних задатака противбатеријских система тренутни одговор на непријатељско гранатирање.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу наложио је руководству концерна "Алмаз-Антеј" и главнокомандујућем Копнене војске генералу армије Олегу Саљукову да интегрише произведене противбатеријске радарске системе са ударним наоружањем. 

Наиме, Шојгу је данас проверио напредак државног одбрамбеног налога предузећа Концерна за ваздушно-космичку одбрану "Алмаз-Антеј".

"Један од главних задатака тих система је тренутни одговор на непријатељско гранатирање. Таква интеграција не треба да утиче само на ватрено оружје, већ и на беспилотно", казао је Шојгу. 

Руски министар је истакао да се противбатеријски радарски системи морају користити за покривање објеката у регионима Руске Федерације који се граниче са Украјином, а не само у зони Специјалне војне операције.

"Предузећа концерна 'Алмаз-Антеј' решавају проблем заштите од ударних беспилотних летелица већег домета, ракета ХИМАРС и совјетских модела ударног наоружања у служби Оружаних снага Украјине", указао је Шојгу.

Генерални директор Концерна за ваздушно-космичку одбрану "Алмаз-Антеј" Генадиј Бендерски уручио је министру одбране мобилну тачку навођења за гађање ваздушних циљева и најновије моделе противбатеријских контра-станица, чија је производња успешно савладана прошле године. 

НОВИ ПРОДОР РУСИЈЕ: Ушли у Ивановској - ОСУ се повлаче

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА