Најновије

СНИМАК И НОВИ ДЕТАЉИ ЛИКВИДАЦИЈЕ УКРАЈИНСКОГ АГЕНТА: Пуцао на ФСБ - "кијевски" Белорус (ВИДЕО)

Руски ФСБ спречио је терористички напад у Карелији. Држављанин Белорусије, који је по инструкцијама украјинских специјалних служби припремао злочин, пружио је отпор хапшењу и ликвидиран је.

Поступајући по упутствима својих спонзора, (нападач) је извадио оружје и импровизовану експлозивну направу из скровишта којe је раније било за њега направљено са циљем да дигне у ваздух једну од административних зграда града Олонца.

“Приликом хапшења, злочинац је из ватреног оружја отворио ватру на службенике обезбеђења и био је неутралисан током сукоба“, саопштила је ФСБ.

Припадници реда и цивили нису повређени.

Спремна импровизована експлозивна направа направљена од пластичног експлозива ПЕ-8 (произведен у Великој Британији), електрични детонатор М-6 (произведен у САД) и кућни тајмер, као и пиштољ Макаров и муниција су заплењени на месту инцидента.

Поред тога, утврђено је да је агент украјинских специјалних служби прикупљао и преносио информације о објектима саобраћајне инфраструктуре и извршним органима власти у региону.

Покренут је кривични поступак по делу 1 чл. 30 и део 1 чл. 205 Кривичног закона Руске Федерације („Припрема за терористички акт“).

Погледајте објављени видео материјал:

Прочитајте ОВДЕ о нападу Ирачана на Израел

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА