Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧУЈЕ ЗАПАДУ: Украјини хитно потребно оружје - Путин упозорио да се Запад "игра ватром"

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је Украјини хитно потребно оружје, као и ПВО системи да би се спасили животи људи.

Украјински председник изјавио је да у свету постоји довољно система противваздушне одбране и могућности производње оружја за одбрану, а да је Украјини потребно оружје сада да би се спасили животи људи. 

"Решења су сада потребна – не једног дана, већ за људе који свакодневно и сваке ноћи трпе терористичке нападе", рекао је Зеленски у видео-обраћању. 

Украјински лидер је претходно на конференцији за новинаре са грчким премијером у Одеси рекао да ће Грчка учествовати у рестаурацији културног наслеђа Украјине, посебно Одесе. 

Командант копнених снага Украјине Олександр Пављук, такође, саопштио је да се украјинска војска спрема за "контраофанзивне акције" које ће бити изведене касније ове године, као и да ће украјинске снаге радити на стабилизацији линија фронта.

Грчки премијер Киријакос Мицотакис, током прве посете Украјини од почетка рата, после састанка са Зеленским, изразио пуну подршку Грчке Украјини.

Са друге стране, руски председник Владимир Путин састао се са директором Међународне агенције за атомску енергију Рафаелом Гросијем у Сочију, коме је рекао да је Русија спремна да уради све како би осигурала нуклеарну безбедност.

Кремљ је, истовремено, навео да се "запад игра ватром", расправљајући о идеји о слању трупа у Украјину.

Погледајте ОВДЕ борбена дејства армије РФ код Вербовоја

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА