Најновије

СТРАШНЕ СЦЕНЕ: УН истражују наводе о мучењу и злостављању Палестинаца у израелском заробљеништву

Канцеларија УН за људска права саопштила је да је примила бројне извештаје о масовном затварању, злостављању и насилном нестанку Палестинаца у северном делу Појаса Газе.

Стручњак Уједињених нација, правница Елис Џил Едвардс, изјавила је данас да истражује наводе о мучењу и злостављању палестинских заточеника које су заробиле израелске снаге и додала да су у току преговори да посети Израел.

"Управо проучавам те наводе и спроводим истрагу за утврђивање чињеница. Позивам Хамас, државу Палестину, као и Израел да се усредсреде на мир и живе раме уз раме у будућности као суседи", рекла је она говорећи на маргинама Савета УН за људска права у Женеви.

Канцеларија УН за људска права саопштила је да је примила бројне извештаје о масовном затварању, злостављању и насилном нестанку Палестинаца у северном делу Појаса Газе, додајући да то чини израелска војска, као и да је од почетка рата Израела и палестинске милитантне групе Хамас 7. октобра до данас забележено на хиљаде хапшења Палестинаца на окупираној Западној обали.

Израелска војска је тврдила да су војни напади на Појас Газе осмишљени тако да "ослаби Хамасове војне капацитете" и спасе таоце које је Хамас заробио у нападу на јужни Израел.

ХАОС У УКРАЈИНИ: Украјина за две године изгубила 200 (пот)пуковника - нема података о погибији њених генерала

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА