Најновије

Ге­не­рал За­руд­ниц­ки: Мо­гућ је ве­ли­ки рат у Евро­пи

Дво­је по­ги­ну­лих у укра­јин­ском на­па­ду на Бел­го­род­ску област.

На­чел­ник вој­не ака­де­ми­је Ге­не­рал­шта­ба Ору­жа­них сна­га Ру­си­је ге­не­рал-пу­ков­ник Вла­ди­мир За­руд­ниц­ки из­ја­вио је да ни­је ис­кљу­че­на мо­гућ­ност да су­коб у Укра­ји­ни еска­ли­ра у ве­ли­ки рат у Евро­пи. У тек­сту за ча­со­пис „Вој­на ми­сао”, пу­бли­ка­ци­ју ру­ског Ми­ни­стар­ства од­бра­не, на­пи­сао је да ра­сте ве­ро­ват­но­ћа увла­че­ња Ру­си­је у но­ви вој­ни кон­фликт, а да је За­пад се­би као циљ по­ста­вио „стра­те­шки по­раз” Ру­си­је, пре­но­си Спут­њик.

Пре­ма ње­го­вим ре­чи­ма, окон­ча­ње кон­флик­та у Укра­ји­ни не­ће озна­ча­ва­ти и крај кон­фрон­та­ци­ја Ру­си­је и За­па­да, с об­зи­ром на то да је по­кре­нут про­цес тран­сфор­ма­ци­је по­сто­је­ћег свет­ског по­рет­ка „ко­ји је по­ве­зан с по­ра­стом кон­тра­дик­ци­ја, а чи­је ре­ша­ва­ње прак­тич­но увек до­во­ди до упо­тре­бе вој­не си­ле”, пре­но­си Тан­југ.

Управ­ни од­бор Ме­ђу­на­род­не аген­ци­је за ну­кле­ар­ну енер­ги­ју из­гла­сао је ре­зо­лу­ци­ју ко­јом од Ру­си­је зах­те­ва да се по­ву­че из укра­јин­ске ну­кле­ар­не елек­тра­не „За­по­рож­је”.

Свих шест ре­ак­то­ра у ну­кле­ар­ки је ис­кљу­че­но, али јој је и да­ље по­треб­на стал­на енер­ги­ја да би го­ри­во у ре­ак­то­ри­ма би­ло хлад­но и да би се спре­чи­ло по­тен­ци­јал­но ка­та­стро­фал­но то­пље­ње.

Укра­јин­ска вој­ска упо­тре­би­ла је ју­че три „дро­на-ка­ми­ка­зе” за на­пад на се­ло у ру­ском по­гра­нич­ном ре­ги­о­ну Бел­го­род, при че­му су две осо­бе по­ги­ну­ле, а јед­на је ра­ње­на, са­оп­штио је гу­вер­нер Вја­че­слав Глад­ков. Ки­јев и Мо­сква са­оп­шти­ли су ју­че да су обо­ри­ли де­се­ти­не дро­но­ва у вре­ме ка­да обе стра­не спро­во­де ноћ­не на­па­де на ме­те иза ли­ни­је фрон­та.

КИЈЕВ ПУЦА НА СВЕ СТРАНЕ: Жестоки напади руске армије (БРИФИНГ УЖИВО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА