Најновије

РУСКА УТВРЂЕЊА БРУТАЛНА ПРИЗНАЈЕ УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Разлика се види из свемира

Пензионисани украјински генерал сматра да украјинска одбрана није ни приближно добра као руска.

Одбрамбене структуре које је изградила руска војска на првој линији фронта значајно се разликују, у позитивном смислу, од украјинских утврђења, сматра пензионисани генерал украјинске војске Сергеј Кривонос.

Према његовим речима, супериорност утврђења руских снага се може видети чак и из свемира што свакако не иде у корист украјинске војске.

"Моји пријатељи, који повремено гледају 'Гугл мапе', сматрају да је због стања украјинских утврђења неопходно поставити одређена питања. Амерички новинари раде исто. Они никоме не верују, само укључе сателитски приказ и провере какво је стање са нама, а какво је са Русима. Нажалост њихови закључци не иду у нашу корист", изјавио је Кривонос.

Према речима пензионисаног генерала, овај проблем постоји у Оружаним снагама Украјине последњих десет година, али команда није обраћала пажњу на стање утврђења и није искористила време које је могло да се искористи за њихово довођење у ред.

Мишљење бившег украјинског генерала поклапа се са ставом многих стручњака са Запада, који су истицали квалитет руских утврђења и читаве линије одбране, конструисане на кључним деловима фронта у зони СВО, која се показала као непробојна током летње офанзиве украјинских трупа.

Са друге стране, очигледно је да украјинска војска није у стању да изгради такве форитификације - на неким деловима фронта такви објекти ни не постоје, док су тамо где су изграђени превише слаби у поређењу са руским.

ПЕНТАГОН ЈАВЉА! Специјалне јединице САД помажу Украјини, ово је план

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА