Најновије

ОБЈАВЉЕНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ: Руска складишна база Т-80 тенкова - има их за дугорочно ратовање!

Запад помно прати материјалне резерве руских трупа, редовно добијајући сателитске податке о количини опреме која се налази у складишним базама. Ово даје грубу представу о могућностима мобилизације руских трупа, пише инфомативни сајт Оружје Онлајн.
Главни руски борбени тенк Т-80 / Скриншот

Главни руски борбени тенк Т-80 / Скриншот

Овога пута на интернету су објављене фотографије снимљене из свемира једног од складишта тенкова Т-80, које се налази на територији 61. оклопно-ремонтног погона у Санкт Петербургу.

С једне стране, приметно је смањење квантитета, а са друге, и даље постоји резерва. Можете приметити смањење њиховог броја на територији предузећа, али Руси и даље имају доста тенкова, каже на друштвеним мрежама, упоређујући слике које су сателити примили у марту 2020. и 2024. године.

Како је наведено у публикацији Дефенсе24, тренутно се претпоставља да ће са садашњим стањем и резервама војне опреме и наоружања „руска војска моћи да ратује у Украјини још 2-3 године (па и дуже).”

Напомиње се да су након Т-72 тенкови Т-80 најчешћи међу трупама.

Т-80 је настао 1970-их, ово нису тако модерне оклопне машине као њихова „друга генерација“ Т-80У/УД. Међутим, како показују војне операције у Украјини, боље је имати стару опрему него је уопште немати, пише у истој публикацији.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу фронта

Извор: Оружје Онлајн / oruzjeonline.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА