Најновије

Лондонски чизкејк

Освежавајуће и слатко, елегантно и класично, права британска посластица за све љубитеље колача са сиром. У потпису, шармантна куварица светског гласа - Најџела Лосон!
Фото: foodspotting.com

Фото: foodspotting.com

Састојци:За кору: 150 г кекса 75 г маслаца 600 г крем сира 150 г шећера у праху 3 јајета 3 жуманцета 8 мл екстракта ваниле 20 мл лимуновог сока За фил: 145 мл киселе павлаке 15 гр шећера у праху 4 мл екстракта ванилеђ Припрема: Измрвите кекс па му додајте додајте маслац и добро промешајте. Ставите смесу у округли плех величине 20 цм, притискајући бисквит како бисте добили танку кору. Ставите плех у фрижидер, а рерну укључите на 180 степени. Улупајте крем сир док не добијете глатку смесу, а затим додајте шећер. Умутите јаја и жуманца, а затим додајте ванилу и лимунов сок. Око плеха ставите алуминијумску фолију како вода не би доспела до чизкејка, док се буде припремао у купки. Сипајте смесу са крем сиром преко охлађене коре од кекса. Посуду са чизкејком ставите у већи плех у који ћете сипати врућу воду. Вода би требало да дође до половине посуде са чизкејком. Ставите у рерну и пеците око 50 минута. Умутите павлаку, шећер и ванилу и сипајте преко печеног колача. Колач би требало да буде довољно печен да се павлака лепо распореди преко, а не потоне и помеша се са осталим филом. Ставите поново у рерну на 10 минута. Извадите колач из рерне, скините фолију и оставите да се чизкејк охлади. Када је потпуно охлађен, ставите га у фрижидwер око 20 минута пре служења. Пре него што исечете парчад, нож потопите у топлу воду.
Прочитајте још:На здоровье! Кафана са именом Владимира Путина у центру Новог СадаРецепт који све детаљно објашњава: Овако се праве савршени сарајевски ћевапи
Извор: Лиса

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА