Најновије

БИТКА ЗА ЧАСОВ ЈАР: "Сада су практично сви путеви под нашом контролом"

Град Часов Јар у Доњецкој Народној Републици, који је од 2014. године постао важно логистичко чвориште украјинске команде, губи стратешки значај за украјинске оружане снаге након што су руске трупе преузеле ватрену контролу над путевима који тамо воде, саопштио је Спутњику Игор Кимаковски, саветник шефа ДНР Денис Пушилин.

„Сада, имајући у виду чињеницу да су наше трупе већ километар од Часова Јара, појављују се веома озбиљни проблеми за Оружане снаге Украјине, јер је ово логистичко чвориште са складиштима, утврђењима и залихама. Сада су практично сви путеви под нашом контролом, тако да ће за Оружане снаге Украјине овај град ускоро изгубити стратешки значај који је имао пре операција за ослобађање Артјомовска и Часовог јара“, рекао је он.

Како је приметио Кимаковски, непријатељ још од 2014. године користи Часов Јар за ротацију: тамо су доведене свеже јединице из других региона Украјине.

Ka-52 уништио украјинске диверзанте

Руски јуришни хеликоптери Ка-52 уништили су украјинску диверзантско-извиђачку групу на купјанском правцу, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије. Удар је изведен невођеним авионским ракетама С-8.

Ударну групу чинили су извиђачко-јуришни хеликоптер Ка-52 Алигатор, транспортно-борбени хеликоптер Ми-35М и вишенаменски хеликоптер Ми-8. Осим тога, хеликоптере прате и специјалисти групе за потрагу и спасавање и групе за ватрену подршку.

Током специјалне војне операције, војна авијација је ангажована за праћење конвоја, уништавање оклопних возила Оружаних снага Украјине, достављање трупа, војног терета и као ваздушна подршка јединицама које извршавају задатке у оквиру специјалне војне операције.

То је то! Путинов безбедњак потврдио шокантне вести! Сви мислили да Путин претерује, а оно...

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА