Најновије

„Стоје и урлају је ок. Кад почну да туку то је крај“: Вучић о могућим протестима због пројекта Јадар

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Рио Тинто у Србију довела претходна власт 2001. године и упитао да ли је Српска напредна странка "разорила државу" јер плата више није 329 евра већ 830 евра.

"Или зато што није промењен курс динара у односу на евро 12 година или због великих инвестиција, већег броја аутомобила или што су изграђене пруге", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да претходна власт није дала дозволу за експлоатацију литијума и његову отужбу да је СНС разорила државу, Вучић је упитао и да ли је СНС разорила земљу зато што је поправила "пљачкашке" приватизације претходне власти, па је исплатила људима од Ниша до Краљева неисплаћене плате 2005, 2006, 2007...

"Рио Тинто у Србију 2001. године су довели они (претходна власт), 2004. су донели прве законске одлуке и подзаконске акте. 2006. они мењају Закон о рударству и укинули јавне набавке већ онај ко проводи истражна права ради и експлоатацију", рекао је Вучић новинарима у Лондону.

Он је додао да је преходна власт 2012. године оценила да је Рио Сава Експлрејшн једна од најбољих компанија у свету.

"Да им ви одузмете то право сада питање је да ли бисмо са две или три милијарде морали да прођемо на арбитражама. Ко ће то да плати? Ђилас од својих 619 милионе или ко? Држава Србија то не може себи да приуштити. Али само хоћу да вам кажем како то изгледа и како то све иде", рекао је Вучић.

ЈОШ НЕМА ПОТВРДЕ: Неки сајтови пренели да Си Ђипинг имао мождани удар

Он је истакао да ће водити рачуна о народу у Лозници.

"Пошто знам ја да ове политичаре из Београда баш брига, један вам се јави с овог мора, други с оног мора, трећи планира прекосутра да иде на море, а четврти на океан, а један на онај најдаљи океан где је оно брчкање с корњачама и тако даље. Дакле, баш њих брига за наш народ у Лозници и на западу Србије. Мене брига. И зато ћу ја да водим рачуна о том народу и да гледам шта је тачно то што народ може да добије тамо, шта су ствари које може да изгуби, да разговарам са људима и да слушам и псовке и повике и да гледам да урадим оно што је најбоље могуће за Србију", поручио је Вучић.

Демократско право активиста да изађу на улицу све док не малтретирају људе

Вучић је навео да је демократско право еколошких активиста да на улици искажу незадовољство због пројекта "Јадар" и истакао да је то у реду, све док не дирају никога и док "не малтретирају људе".

"А све ово остало им неће бити дозвољено. Стоје, седе, вичу, урлају шта год - све ОК. Кад почну да малтретирају, туку некога, то је крај и то је то. Тако да, демократија, то је природно. И нећемо бити ни близу брутални као они у Европи, да их бијемо и малтретирамо зато што су заузели негде нешто... Ми смо ту врло толерантни, водићемо рачуна, чуваћемо их као мало воде на длану, да не брину уопште ", рекао је Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише најаве појединих еколошких активиста да ће због нове уредбе владе о пројекту Јадар изаћи да на улици штите природу и поручио свакоме ко мисли да ће таквим демонстрацијама да заузме власт и да ће мењати вољу народа да се "тако нешто се неће догодити".

МОСКВА АЛАРМИРА ЦЕО СВЕТ! Због неуспеха на бојном пољу, Кијев може употребити хемијско оружје

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА