Најновије

Руси оборили још један украјински хеликоптер (ВИДЕО)

Руска војска оборила је данас хеликоптер кијевских снага између насеља Артемовск, познатог и као Бахмут, и Часив Јар у правцу Доњецка.

Видео снимак који приказује олупину хеликоптера који гори објављен је на друштвеним мрежама. Док су неки руски новински извори рекли да је хеликоптер Ми-24, други су га идентификовали као један од модернизованих Ми-35 које је Чешка недавно поклонила Украјини.

Још увек није јасно како је хеликоптер оборен. Највероватнија могућност је да је гађан покретним ПВО системом. Судбина посаде остаје непозната.

Руска војска последњих дана напредује са својих позиција у Артемовску у правцу Часив Јара, кључног упоришта кијевских снага на Доњецком правцу. Насеље ће ускоро пасти у руске руке. Руске трупе се тренутно налазе само неколико стотина метара даље.

Више од 40 борбених хеликоптера Ми-24/35 тренутно је у служби кијевских снага. Многи од ових хеликоптера испоручени су Украјини након почетка руске специјалне војне операције пре две године, од стране Чешке, Пољске и Северне Македоније.

Протеклих недеља кијевске снаге су изгубиле неколико хеликоптера. Најмање два од њих погођена су прецизно навођеним пројектилима средином марта на импровизованом аеродрому у правцу Доњецка.

Упркос томе што добија велику подршку својих савезника, ваздушни капацитети Украјине и даље су углавном неефикасни пред руском војском.

УКРАЈИНЦИ СЕ ПРЕДАЈУ СЕ У БОРБАМА ЗАПАДНО ОД АВДИЈЕВКЕ: Руски снимци са прве линије (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА