Најновије

МОБИЛИЗАЦИЈА У УКРАЈИНИ: Киднаповали малолетно сироче претећи му пиштољем

Четворица наоружаних мушкарца су наводно накратко отела тинејџера у близини Одесе пре него што су схватили да је малолетан.

Група украјинских војника је под претњом пиштоља привела и затим злостављала 14-годишње сироче у оквиру напора Кијева да интензивира мобилизацију, известили су локални медији.

Како преноси портал "Бесарабија инфо", позивајући се на шефицу локалног одељења за социјалну заштиту Оксану Терзи, инцидент се одиграо у уторак поподне у селу Приозерноје у Одеској области.

Терзи је тврдила да се бели комби са четворицом мушкараца у војној униформи и фантомкама зауставио у близини тинејџера који је ишао да се нађе са својом девојком. Затим су дечака одвукли у комби док су му цев аутоматске пушке прислонили на слепоочницу. Терзи је рекла да нападачи можда нису знали да је дечак малолетан јер је крупније грађе.

Дечак је почео да пружа отпор, додала је она.

"Дете се бави спортом, па је прорадио инстинкт самоодбране. Почео је да се бори, а нападачи су га обуздали, ударивши га пушком у леђа. Тукли су га и везали му руке пластичном омчом", рекла је она.

Терзи наводи да су се војници неко време возили у потпуној тишини, а да су тек много касније питали дечака колико је стар.

"Када је рекао колико има година, нису му веровали и тражили су пасош. Када су схватили да превозе малолетника, избацили су га из комбија", рекла је она и додала да су мушкарци запретили дечаку да не говори о инциденту.

Дечак је остављен у другом селу, неких 13 километара од Приозерноја, након чега је морао да хода два сата да би се вратио кући. Он је, у стању шока, касније својим наставницима у школи испричао шта се догодило, након чега су они су потом контактирали власти.

Пошто је прича постала вирална, полиција је отворила истрагу могуће отмице, наводи "Хромадске.уа".

Украјина је најавила општу мобилизацију убрзо након почетка сукоба са Русијом у фебруару 2022. Међутим, кампања је била поремећена широко распрострањеним избегавањем мобилизације, као и грубим методама достављања позива, а што је укључивало рације на тржне центре, ресторане и теретане и заустављање људи на улицама.

У покушају да надокнади губитке на бојном пољу, Зеленски је такође раније овог месеца потписао закон којим се снижава минимална старосна граница за мобилизацију мушкараца са 27 на 25 година.

РУСКА ВОЈСКА ШОКИРАЛА УКРАЈИНСКУ! Продор који нису очекивали (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА