Најновије

СТИЖЕ ОСВЕТА ПУТИНОВИМ ПРИЈАТЕЉИМА! Да ли ЕУ овде мисли на Србију?

Урсула фон дер Лајен, председница Европске комисије, упутила је оштре критике на рачун политичких снага у Европи које сматра пријатељима руског председника Владимира Путина, наглашавајући њихов покушај да "испочетка напишу историју и отму будућност"

Фон дер Лајен је ове коментаре изнела у контексту нарастајућег утицаја популистичких и демагошких покрета у неким европским земљама, као што су Алтернатива за Немачку (AfD), Национално окупљање у Француској, Конфедерација у Пољској, међу осталима.

Осврћући се на њихову заједничку агенду, фон дер Лајен је истакла да ове групације "газе наше вредности и желе да нам оtmу будућност", указујући на потребу за одлучном акцијом против таквих тенденција. Председница Европске комисије је такође нагласила важност појачане одбрамбене сарадње и колективне потрошње на одбрану у Европи, у светлу чињенице да "рат није ствар прошлости у Европи".

Фон дер Лајенова је изјавила да је сарадња у области одбране кључна за будућност Европе и да ће се за такву иницијативу залагати у наредном периоду.

РУМУНИ ИЗАЗИВАЈУ МОСКВУ! Са Французима и Американцима учествовали у нападу на руску армију

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА