Најновије

СТРЕПИ СЕ ОД "НАЈГОРЕГ СЦЕНАРИЈА": Америка у паници

Високи амерички званичници рекли су за ЦНН да тренутно верују да је напад Ирана "неизбежан", став који деле и њихове израелске колеге. Две владе раде на томе да се припреме за оно што долази, јер предвиђају да би се ирански напад могао одвијати на више различитих начина – и да су и америчка и израелска имовина и особље у опасности да буду мета.

Предстојећи ирански напад био је главна тема разговора о телефонском разговору председника Џоа Бајдена са израелским премијером Бењамином Нетањахуом у четвртак.

- У петак две владе нису знале када и како Иран планира да узврати - рекао је званичник.

Стрепи се од "најгорег сценарија"

Директан удар Ирана на Израел један је од најгорих сценарија за који се Бајденова администрација спрема, јер би то довело до брзе ескалацију ионако бурне ситуације на Блиском истоку. Такав удар би могао да доведе до тога да се рат између Израела и Хамаса прошири у шири, регионални сукоб – нешто што је Бајден дуго покушавао да избегне.

Прошло је два месеца откако су ирански заступници напали америчке снаге у Ираку и Сирији, што је период релативне стабилности након вишемесечног лансирања беспилотних летелица, ракета и пројектила усмерених на америчке објекте. Једини изузетак настао је у уторак, када су америчке снаге обориле дрон у близини гарнизона Ал Танф у Сирији. Напад дроновима, за који је Министарство одбране саопштило да су га извели ирански посредници, уследио је након израелског удара на ирански конзулат у Дамаску.

Битка за Часов Јар: Руси настављају напредовање одбијајући противнападе (МАПА/ВИДЕО)

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА