Најновије

РУСКА ТАКТИКА СЕ МЕЊА! Фокус иде у потпуно другом правцу

Русија је у последње време променила своју тактику у нападима на Украјину, са посебним фокусом на енергетске објекте у мање заштићеним подручјима, далеко од Кијева, открива нови извештај.

У периоду од 22. до 29. марта, руске оружане снаге су извеле нападе на седам термоелектрана и две хидроелектране у регионима који су наводно мање опремљени савременим противваздушним одбрамбеним системима.

Неке од ових електрана, укључујући оне у Харковској области, претрпеле су готово потпуно уништење. Према изјавама Укренерго, ови напади имају за циљ да одсеку велике индустријске регионе и градове од снабдевања електричном енергијом, што би могло имати озбиљне последице за целокупну земљу.

Украјински званичници наводе да је тренутна штета значајно већа од оне која је настала током зимског периода 2022-2023. године. Ова акција указује на стратегијску промену у руском војном приступу, усмеравајући се на кључне инфраструктурне објекте који су критични за функционисање украјинске државе и економије.

Такви напади не само да доводе до непосредних материјалних губитака и прекида у снабдевању енергијом, већ и стављају додатни притисак на украјинску противваздушну одбрану и хитне службе које се морају суочити са последицама. 

РУСИ ЧЕКАЈУ ДА СЕ ОСУШИ ЗЕМЉА! После тога креће тотална офанзива на украјинске положаје

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА