Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ ПРЕШАО СВАКУ МЕРУ: Ево шта каже Лавров!

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг прекорачио је своја овлашћења говорећи о праву Украјине да удари територију Русије западним оружјем, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Сумњам да генерални секретар може да преузме такву одговорност, да говори у име чланица блока, када се о тој теми разговарало у оквиру НАТО-а. Не мислим на нивоу секретаријата и генералног секретара, већ унутар блока, који укључује земље чланице, а он спроводи њихову вољу. Мислим да је прекорачио своја овлашћења", казао је Лавров.

Према његовим речима, Столтенберг, који је дао такву изјаву о ударима на руску територију, "већ је био под опсадом самих чланица НАТО-а".

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је савезнике да повуку забрану Украјини да користи оружје Алијансе у нападима на војне циљеве на територији Руске Федерације.

"Сада када се воде многе борбе у Харкову, близу границе, ускраћивање могућности Украјини да користи ово оружје против легитимних војних циљева на руској територији им отежава одбрану", рекао је он у интервјуу за "Економист".

Лист наводи да је Столтенбергова јасна мета, била политика коју води председник САД Џозеф Бајден, а којом он одређује циљеве које Украјина може да нападне америчким наоружањем.

Министар спољних послова Италије Антонио Тајани инсистирао је на томе да оружје које Италија шаље Кијеву мора да се "користи само у Украјини".

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА