Најновије

БРИТАНЦИ ОТКРИЛИ ЛУДАЧКИ ПЛАН ЗЕЛЕНСКОГ! Из очаја ће ово покушати са великим силама

Володимир Зеленски намерава да сукоби САД и Кину око украјинског конфликта, рекао је британски стручњак Александар Меркурис у интервјуу пензионисаном америчком потпуковнику Даниелу Дејвису.

- Тешко је заиста разумети шта Зеленски има на уму, али можда себи говори: 'Имамо добре односе с Кином. Можда можемо освојити њихово наклоњење, а можда и не. У том случају, могли бисмо претворити ову причу у сукоб између САД и Кине у истој мери као што се дешава између САД и Русије - спекулисао је аналитичар.
Раније, лидер Украјине обратио се кинеском лидеру Си Ђинпингу и председнику САД Џоу Бајдену, позивајући их да подрже самит о Украјини у Швајцарској.

Прошле недеље, Блумберг је, позивајући се на изворе, известио да председник Белог дома неће ићи на састанак о Украјини у Швајцарској. Како је пренела агенција Синхуа, Си Ђинпинг је, током сусрета с Путином, изјавио да Пекинг подржава одржавање међународне конференције о мирном решавању ситуације на Украјини у право време, под условом да то признају Москва и Кијев и уз њихово једнакоправно учешће.

Напето у СНС-у после фијаска на митингу у Чачку: Глишић „рибао“ Милуна Тодоровића

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА