Најновије

ОРБАН: Нећемо да о војном року у Мађарској одлучује Берлин или Брисел

Они који су сада у Бриселу и помињу обавезну европску војну обавезу, узалуд се труде да пошаљу мађарску омладину у туђи рат, написао је Орбан на Фејсбуку.

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да у Бриселу узалуд "разбијају главу" око враћања обавезног војног рока у ЕУ, јер Будимпешта неће дозволити да се њени грађани шаљу да учествују у туђем рату".

Он је нагласио да се Будимпешта противи томе да се одлука о служењу војног рока мађарских грађана доноси "у Немачкој или Бриселу".

"Они који су сада у Бриселу и помињу обавезну европску војну обавезу, узалуд се труде да пошаљу мађарску омладину у туђи рат", написао је Орбан на Фејсбуку.

Он је такође позвао Мађаре да подрже владајућу странку на изборима за Европски парламент, јер ће мађарски посланици "моћи да угуше нове сумануте ратне планове".

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто такође је рекао да "идеја о регрутацији треба да буде одбачена".

"Неопходно је јасно ставити до знања да мађарску омладину нико неће одвести на украјински фронт силом или било којом другом одлуком", рекао је Сијарто, преноси агенција МТИ.

Раније је председник Европске народне партије - водеће фракције Европског парламента - Манфред Вебер предложио увођење опште војне обавезе не само у Немачкој, већ на територији читаве ЕУ.

Мађарски портал В4НА, позивајући се на изворе у Бриселу, јавио је да ће нови састав Европског парламента након избора у јуну међу првима разматрати ову тему.

Русија ће померити "санитарну зону" на границе са Пољском! За Украјину ово значи само једно - неће постојати!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА