Најновије

РУСИЈА ЗАПОЧЕЛА ОПЕРАЦИЈУ "ЉУЉАШКА": Главне снаге армије ушле у борбу, Украјина није свесна шта се дешава!

Нова руска офанзива је само почетак, притисак на украјинске снаге ће бити све већи, рекао је бивши пуковник Службе безбедности Украјине, Олег Стариков.

- Генералштаб Војске Руске Федерације још увек није увео своје главне снаге у борбу, а положај украјинске војске је већ изузетно тежак. То признају и сами украјински аналитичари. Ситуација је заиста врло озбиљна. Колико дуго ће ово трајати? Ово је само почетак. Противник је увео главне снаге у борбу. И он ће наставити да уводи главне снаге, накупио је одређене резерве, и притисак ће се само повећавати - каже Стариков.
Према његовим речима, руска војска користи “технику љуљашке”. Механика ове технике је врло једноставна: Генералштаб Украјине премешта брзе резерве, узимајући их са линије борбеног контакта. Али, узимајући их одатле, смањује се присутност контингента на другим деловима фронта.

То значи да је линија одбране Војске Украјине тамо постала танка. Руси знају за ово, уверен је стручњак.

- Зато ће Војска Руске Федерације напасти на том месту – притискаће, и Војска Украјине мораће да премешта исте резерве. И такозване “љуљашке” ће на крају довести до огромних проблема - закључио је Стариков.
Истиче да Генералштаб Русије верује да што више ових напада буде, тиме ће се брже “љуљашке“ расклатити, и затим ће бити немогуће зауставити Русе.

- Ово значи само једно, фронт може скоро да колабира - додаје украјински аналитичар.

Русија ће померити "санитарну зону" на границе са Пољском! За Украјину ово значи само једно - неће постојати!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА