Најновије

СЛОВАЧКИ ГЕНЕРАЛ ЈАСАН: Украјинци су претња за безбедност Европе!

Посланик Националног Савета Словачке Републике и члан Специјалног контролног комитета за контролу рада војне обавештајне службе, као и Комитета за одбрану и безбедност Словачке генерал Иван Шевчик прокоментарисао је у интервјуу ТВ ОТВ атентат на Роберта Фица и улогу Украјине у у нападима на лидере европских националних покрета.

Шевчик упозорава да је атентат на Фица израз подела у друштву за које су криви неки политичари и медији. 

- Постоји одређена фрустрација након неуспеха на изборима и одбијања да се призна пораз на демократским парламентарним изборима. Они су сејали мржњу по трговима и једина мета био им је Фицо. Присетите се колико је било мржње, како су им поискакале све каротиде, док су галамили  по трговима. И још нешто. Док су беснели, сви су читали написане говоре. Тако да је све било припремљено и испланирано - истиче он..  

Генерал наводи и да никада не треба правити досетке и стварати нистражне верзије и хватати се за неке ствари. 

- То је посао истражних органа и немојмо да им кваримо посао. Не стварајмо различите верзије које могу да доведу у заблуду. Убиство новинара Јана Куциака је добар пример. Новинари, политика и улица тврдили су да иза тог убиства стоји италијанска мафија, полиција се ухватила за ту верзију и ништа. Изгубили су неколико недеља - јасан је словачки официр.  
Он додаје да ће истрага утврдити да ли је тверђи став Фица према Украјини имао одлучујућу улогу у атентату.
         
- Задатак истраге биће да пронађе и мотиве убице. Хајде да не износимо досетке и не вршимо притисак на истражне органе путем медија. Наравно да измене става и политике премијера могу фрустрирати фанатике са украјинском заставом и профилом. У опасности су и многи људи који се слажу са ставом премијера - каже Шевчик.
Према његовом мишљењу Европљани би требало да се плаше пораста насиља изазваног приливом Украјинаца у државе Европске уније?

- Украјинци су претња безбедности. Раније су, да би ушли на нашу територију, морали да имају визе. И одједном добијамо непроверене људе о којима ама баш ништа не знамо. Они се возе скупим аутомобилима, купују куће, станове и компаније. Одакле им новац? Да није од криминала? Да ли тако перу прљав новац? Ја могу бити предмет истраге у полицији за нелегални посао, банкарски службеник ме увек пита када подижем новац одакле ми и за шта ми треба. А Украјинци су уносили десетине хиљада евра и нико их ништа не пита. Само зато што су Украјиници. Такође можемо да се забринемо и због појаве различитих мафијашких група - упозорава генерал.

   Шевчик је прокоментарисао и понашање Кијева који је кренуо у прави лов на вештице, у коме су страдали многи, као на пример, представници Алтернативе за Немачку. Он је мипљења да Украјина врши притисак на политику ЕУ уочи избора за Европарламент.

- Очигледно је да је руководство Украјине под страним утицајем. То и слепац види. И ви мора да видите ко тамо игра главну улогу. Несумњиво је да су то англосаксонски интереси и да они имају свој циљ. Победити Русију. Разуме се, туђим рукама. А национално оријентисане партије, чији је приоритет очување националних и суверених држава, које се боре против раскола и деструктивне политике корумпиране Европске уније, падају у заборав, зато морамо да се мешамо у изборе - додаје генерал.

Севчик истиче и да је индикативно то што Зеленски прича како украјинске службе нису умешане у нападе и прогон еропских десничарских политичара.

- Хајде да укључимо логику. Ако би Украјини држали под присмотром политичаре из других држава - да ли би то признали? Па наравно да не би. Они би исто тако негирали очигледне чињенице. Осим тога, Зеленски ради само оно што му кажу. Он није суверен. Он је једноставно марионета у рукама Англосаксонаца - тврди он.  

 Словачки политичар истиле и да се ситауција у Европи искристалисала.

- На једној страни су национално оријентисани политичари, који се залажу за очување традиционалних вредности заснованих на хришћанским традицијама које претпостављају нормалну породицу као соновну ћелију друштва и за очување хришћанских вредности, фолклора, обичаја и традиције, а на другој постоје чак и агресивни напредњаци који гурају своју сопствену агенду. Они се не устручавају да нападају нашу децу, да продиру у школе где им буквално у правом смислу те речи испирају мозгове. Тако испрограмирана деца у стању су да се боре против својих родитеља јер имају сасвим другачији однос према животу. Друштво је веома поларизовано, што доноси велике ризике - објашњава Севчик.

СРБИ СА КиМ ТВРДЕ ДА ПОПИСИВАЧИ НИСУ НИ ДОЛАЗИЛИ: Прете им казне до 2.000 евра

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА