Најновије

НОВИ ПРОДОР РУСКЕ АРМИЈЕ: Разбијено 10 километара одбрамбене линије ОСУ - општа бежанија Украјинаца

Око 10 километара одбрамбене линије Оружаних снага Украјине пробили су уралски борци који су деловали у саставу групе „Центар” током јуриша на Северни и Тоненки у правцу Авдејевског, рекао је руској новинској агенцији РИА Новости командант вода јуришних авиона са позивним знаком „Дух”.
На задатку

На задатку

„До јуришних положаја морали смо да пешачимо десет километара, а пре тога те километре је заузео непријатељ. И ми смо их узели, ослободили, помогли једни другима. У нападима су учествовали различити пукови“, каже Дух.

Према његовим речима, у јуришу на Тоненки и Северни на правцу Авдејевке учествовале су и друге јединице групе Центар, а због теренске и борбене ситуације на јужном фронту овог правца, борци су морали да јуришају на непријатељска утврђења на отвореним просторима.

„Дух” је рекао и да је након што су јединице групе „Центар” успеле да се пробију кроз одбрамбене положаје Оружаних снага Украјине, отпочео јуриш на упоришта у самим насељеним местима, док је најближа тачка за евакуацију била удаљена 10 километара. Једина склоништа која су борци имали били су непријатељски ровови и ровови поред путева погођени артиљеријом.

„Ровове је много лакше јуришати него зграде. Видите га (непријатеља) како седи, баца гранате и пуца. Они (противници), наравно, узвраћају ударац, али то је ретко. Углавном беже. Чешће уопште нема никога у рововима. Осећају да долазимо и откотрљају се“, рекао је „Дух“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова поручила Борељу

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА