Најновије

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО АМЕРА ЗА УБИЈАЊЕ ЦИВИЛА: Жао нам је што гину, али Израел има право да напада Хамас!

Администрација председника САД Џозефа Бајдена дубоко жали због трагичног губитка живота током израелског напада на избеглички камп у граду Рафа у јужној Гази, у којем је у недељу убијено најмање 45 особа, рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер, напоменувши ипак да "Израел има право да крене за Хамасовим терористима одговорним за хладнокрвно убиство цивила".

- Као што смо раније рекли, Израел има право да крене за Хамасовим терористима одговорним за хладнокрвно убиство цивила, што је изгледа био циљ Израела овде, а и Хамас би требало да престане да се крије иза цивила у Гази. Али Израел такође има обавезу да учини све што је могуће како би минимизирао штету над цивилима док изводи своје операције - навео је Милер.
Портпарол Стејт департмента је нагласио да су САД у контакту са израелским властима од напада у недељу увече и додао да Вашингтон неће вршити даље процену по том питању док израелска војска не заврши истрагу, преноси "Тајмс оф Израел".

Упитан о извештајима да је у уторак у Рафи убијена 21 особа, Милер је рекао да је свестан медијских навода, као и да израелска војска пориче убиства. Додао је да су САД затражиле додатне информације од Тел Авива.

Он је нагласио да израелске операције у Рафи још нису прешле "у оно што САД дефинише као велику офанзиву".
- Настављамо да подржавамо њихове снаге док легитимно прогоне терористе Хамаса, а то наравно укључује употребу оружја које је обезбедила Америка. Очекујемо ипак да се то учини на начин који минимизира штету над цивилима - закључио је Милер. 

"Ал Џазира" је јавила да је у уторак убијена најмање 21 особа, а да су десетине људи рањени у новом израелском нападу на насеље Ал-Маваси у западном делу града Рафа на југу Појаса Газе.

У претходном израелском нападу на избеглички камп у Рафи у недељу, убијено је најмање 45 особа, углавном жена и деце, док је више од 250 Палестинаца рањено. Тај напад се догодио у близини логистичке базе Агенције УН за палестинске избеглице (УНРВА) у Тал ал-Султану, а тај потез Израелаца наишао је на осуде међународне заједнице.

СНАЖНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ НАКОН НАПАДА РУСА! Уништен арсенал наоружања у Ровењској области

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА