Најновије

МЕДВЕДЕВ УПОЗОРИО НАТО: Москва не блефира, биће погођена свака земља која нападне Русију

Бивша Украјина и њени савезници из НАТО-а добиће такав одговор деструктивне силе да Алијанса једноставно неће моћи да се одупре увлачењу у сукоб, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације.

НАТО земље, које су одобриле ударе својим оружјем на територију Руске Федерације, морају да схвате да ће њихова опрема и стручњаци бити уништени не само у Украјини, већ и на било којој тачки са које ће руска територија бити нападнута, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев. 

"Русија полази од чињенице да сво далекометно оружје, које користи бивша Украјина, директно контролише војно особље НАТО земаља. То уопште није 'војна помоћ', већ учешће у рату против нас", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да ће НАТО морати да одлучи како да квалификује последице могућих узвратних удара на опрему, објекте, војно особље појединих земаља Алијансе у контексту чл. 4 и 5. Вашингтонског уговора.

"Руководство НАТО-а жели да се претвара да је реч о сувереним одлукама појединих земаља Северноатлантске алијансе да подрже режим Кијева и да нема разлога да се овде примењује правило Уговора из 1949. о колективној самоодбрани", навео је.

Према његовим речима, то су опасне и штетне заблуде, а таква "индивидуална помоћ" земаља НАТО-а против Русије, било да се ради о контроли њихових крстарећих ракета дугог домета или слању контингента трупа у Украјину, представља озбиљну ескалацију сукоба.

Медведев је упозорио западне земље на могућу "фаталну грешку" у њиховом очекивању да Руска Федерација никада неће употребити тактичко нуклеарно оружје.

"Пре неколико година су инсистирали да Русија неће улазити у отворени војни сукоб са режимом Бандере, како се не би свађала са Западом. Погрешно су израчунали. У току је рат. Употреба тактичког нуклеарног оружја такође може бити погрешно израчуната. Иако би то била фатална грешка", истакао је.

Он је додао да ће бивша Украјина и њени савезници из НАТО-а добити такав одговор деструктивне силе да Алијанса једноставно неће моћи да се одупре увлачењу у сукоб.

"Ово није застрашивање или нуклеарни блеф. Актуелни војни сукоб са Западом развија се по најгорем могућем сценарију. Постоји стална ескалација моћи употребљеног НАТО наоружања. Дакле, данас нико не може искључити прелазак сукоба у завршну фазу", закључио је Медведев.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У НЕМАЧКОЈ! Исламиста са ножем упао на скуп, полицајцу га зарио у врат! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА