Најновије

РУСКЕ ТРУПЕ СРАВНИЛЕ ФРОНТ У ОБЛАСТИ ВОЛЧАНСКОГ И ХАРКОВА! Напредују све брже и "чисте нацисте"

"Руске трупе су сравниле фронт у Волчанском и Харковском рејону, ослободивши само у мају око 300 квадратних километара територије на северу Харковске области", изјавио је за РИА Новости шеф руске администрације региона Виталиј Ганчев.

Према његовим речима, украјинске трупе доносе резерве и западно оружје у Харковску област, али ту немају правих успеха, а информације које непријатељ шири у свом медијском простору да су "спремне за контранапад и да побеђују" као и изјаве: "Зар Белгород већ није опкољен", Чанчев одбрацује.

- У ствари, слика је једноставна у Волчанском и Харковском региону, наше трупе су већ постигле неке успехе, област је очишћена од нациста - рекао је Ганчев.

Поред тога, приметио је Гачев, захваљујући офанзиви на северу Харковске области, Оружане снаге Русије су постигле успех на Купјанском правцу, освојивши тамо пет насеља. Ганчев је овај напредак назвао прилично брзим.

Руска војска се у последње време активно кретала у дубину непријатељске одбране у области Харкова и већ је заузела бројна насеља. Према Ганчеву, војска контролише западни и северни део пограничног града Волчанска .

ГРАНАТИРАН КИЈЕВ! Жестоки ракетни напади руске армије (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА