Најновије

УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЧКОГ КОНГРЕСМЕНА: Бајден својим одлукама изазива трећи светски рат

Недоследност у политици председника САД Џозефа Бајдена могла би да изазове трећи светски рат, упозорио је амерички конгресмен Мет Гец поводом Бајденове промене мишљења о забрани коришћења америчког оружја за украјинске нападе на Русију.

„Изменивши политику, Бајденова администрација ризикује још озбиљнију ескалацију која би могла да резултира трећим светским ратом“, рекао је републиканац.

С тим у вези, бивши саветник у руско-америчкој председничкој комисији при Стејтдепратменту Џејмс Карден подсетио је на упозорења руског лидера Владимира Путина и министра спољних послова Сергеја Лаврова везана за употребу америчког оружја у украјинском сукобу.

„Протеклих неколико дана Путин и Лавров упозоравали су на те потезе, а забрињавајуће је што су наше елите на Западу развиле лошу навику да их не слушају", констатовао је Карден.

Представник Стејт департмента рекао за Спутњик да је председник САД Џозеф Бајден дао дозволу Украјини да користи америчко оружје за противбатеријску борбу против циљева на територији Русије који су претња по регион Харкова, али да је оставио на снази забрану примене ракета „атакамс“ и другог оружја дугог домета.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је прошле недеље изјавио да „Украјина има право“, између осталог, да напада и „војне циљеве на територији Русије“. Он је такође рекао да су „неки савезници“ укинули одговарајућа ограничења за ударе. Дошло је време за укидање и других ограничења, уверен је званичник.

Коментаришући овакву западну реторику, руски лидер Владимир Путин је напоменуо да представници НАТО-а морају бити свесни са чиме се играју. Он је подсетио да су земље Алијансе у Европи по правилу ентитети са малом територијом и веома густом насељеношћу.

РУСКЕ ТРУПЕ СРАВНИЛЕ ФРОНТ У ОБЛАСТИ ВОЛЧАНСКОГ И ХАРКОВА! Напредују све брже и "чисте нацисте"

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА