Како правилно чувати кувана јаја?
Током кувања уклања се заштитни слој који облаже љуску, чиме јаја постају осетљивија на ваздух и штетне микроорганизме. Стога је хлађење куваних јаја изузетно важно кад је у питању спречавање контаминације или кварења.
Њихово чување у фрижидеру помаже успоравање раста бактерија јер потенцијално опасне бактерије расту спорије на температурама испод 4°Ц. Избегавајте дуго држање куваних јаја на собној температури и ставите их у фрижидер након 2 сата од кувања.
Такође их је најбоље чувати у картонској кутији или у херметички затвореној посуди. Држите их на унутрашњој полици, а не у вратима, јер често отварање и затварање фрижидера може узроковати варирање температуре на том месту.
ФРАНЦУСКА ЛЕГИЈА СТРАНАЦА УБАЧЕНА У БОРБУ: Руси ликвидирали седам легионара код Часовог Јара?
Извор: НПортал