Најновије

КИЈЕВ "ЗАХВАЛАН": Да ли овде ико има зрно свести!?

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба захвалио је вечерас америчком државном секретару Ентонију Блинкену што је Вашингтон дозволио Кијеву ударе америчким оружјем по руској територији.

„Поздрављам одлуку Америке којом се Украјини дозвољава да се боље брани од руских напада. То је потез у право време, у правом смеру. Разговарали смо о најновијим корацима који су предузети да се Украјини испоруче додатни системи 'патриот'. Тимови председника Зеленског и Бајдена раде на свим нивоима да се реши ово питање што пре”, истакао је Кулеба на платформи X.

Он је додао да су њих двојица разговарали о предстојећем самиту у Швајцарској о Украјини и самиту НАТО у Вашингтону овог лета.

Нешто раније, Ентони Блинкен је истакао да су САД одобриле да Украјина употреби америчко оружје за нападе на територију Русије.

Блинкен је рекао новинарима након састанка министара спољних послова НАТО у Прагу да је амерички председник Џозеф Бајден одобрио тај потез након што је Украјина тражила одобрење да користи америчко оружје за нападе на Русију због тога што су руске снаге последњих неколико недеља појачале нападе на град Харков на североистоку Украјине, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА