Најновије

МАСК РЕАГОВАО: Ескалација!

Амерички бизнисмен Илон Маск изјавио је да је одлука америчког председника Џозефа Бајден да дозволи Кијеву да користи америчко оружје за нападе у дубину руске територије довела до пораста ескалације и запитао се када ће та ескалација престати.

„Ескалација наставља да расте. Када ће се завршити?“, написао је Маск на његовој друштвеној мрежи „Икс“ испод новинског чланка на тему Бајденових изјава током година.

Према објави, Бајден је 2022. године говорио да САД неће слати Украјини ракете дугог домета, јер не жели да ратује против Русије. Претходне, 2023. године, објавио је да почиње испорука тих ракета Кијеву, да би затим сада дозволио Кијеву да тим оружјем гађа у дубину руске територије.

Подсетимо, представник Стејт департмента је јуче рекао да је амерички председник Џозеф Бајден дозволио Кијеву да користи америчко оружје за ударе на циљеве на руској територији која се граничи са Харковском облашћу.

„Вол стрит џорнал“ је, позивајући се на америчке званичнике, објавио да су САД дале Украјини дозволу да за нападе на територији Русије користе вишецевне бацаче ракета „хајмарс“, ракетне системе ГМЛРС и артиљерију.

Забрана и даље важи за ракете „атакамс“.

Претходно, амерички државни секретар Ентони Блинкен није искључио могућност да ће украјински удари америчким оружјем ићи све више у дубину руске територије. Он је рекао и да ће Запад наставити да коригује стратегију.

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА