Најновије

ОРБАН: Европски ратни воз нема кочнице, време је за егзорцизам!

Будимпешта неће ићи на исток, а мађарска деца неће гинути по Украјини, поручује премијер ове земље.

Европа се спрема за рат, а иако "њен ратни воз нема кочнице и машиновођа је полудео", мађарска влада зна како то да спречи, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан, током Марша мира на Маргаретином острву у Будимпешти, а преноси "Мађар немзет".

"На време смо откачили мађарски вагон са воза који се кретао ка самоуништењу нација и спасили мађарску децу из руку 'џендер' активиста. Нећемо дозволити ни да се наша деца и унуци шаљу на украјински фронт", поручио је Обран, истичући да је мађарска влада једина нада за мир.

Ван рата Будимпешта може остати само ако мађарски бирачи ојачају владу и остваре највећу изборну победу у Европи, тврди Орбан, додајући да, ако левица победи, "питање је времена када ће нас сустићи рат".

Он очекује да ће на јесен, после избора за Европски парламент и председничких избора у САД,  бити формирана западна трансатлантска коалиција за мир која ће помоћи у решавању сукоба у Украјини.

"Европа је пре Првог светског рата била господар света, после Другог светског рата више није била господар ни сама себи, окупирале су је стране силе на Западу и Истоку. Сада смо друга свирала. Ни после рата Европа неће бити у оркестру који даје ритам свету, ако такав оркестар уопште постоји. Ми Мађари не можемо ништа да добијемо, али можемо све да изгубимо", подвукао је Орбан, подсећајући да је у Првом светском рату две трећине мађарске територије заузето, у Другом светском рату њихова војска уништена на туђој територији, отаџбину није имао ко да брани.

А сада се, каже, од Мађара поново очекује да ратују.

"Не идемо на исток трећи пут, не идемо поново на руски фронт, били смо тамо и раније, а ту немамо шта да добијемо", истакао је.

Мађари се, каже, неће жртвовати да би ратни шпекуланти могли да остваре профит.

"Џорџ Сорош је пре 30 година написао свој сценарио по коме се Русија може победити западном технологијом и источноевропским људством, а недостатак радне снаге попунити миграцијом", подсетио је Орбан додајући да иако многи верују да зло не постоји, оно стоји иза светских ратова- "а сада је време за егзорцизам".

"Покажимо Сорошу где живи бог Мађара", поручио је.

УБИЈЕН, УХАПШЕН ИЛИ НЕГДЕ ПИЈЕ? Где је нестао Залужни

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА