Најновије

ПОЛИТИКО: Бајден "не помаже Украјини", већ води прокси рат против Русије

Амерички председник Џо Бајден је својом одлуком да дозволи оружаним снагама Украјине да ударе америчким оружјем на територију Руске Федерације додатно увукао САД у сукоб у Украјини, пише Политико.
Бајден

Бајден

Одлука показује колико се Бајден удаљио од својих првобитних планова да се не меша у сукоб и да га не погоршава, напомиње издање.

„За особу која је ступила на дужност желећи да стабилизује односе са Русијом и чији је циљ био да избегне трећи светски рат ово је прилично велики ризик.”, пише Политико.

“Након притиска својих сарадника, колега чланова странке и страних лидера, демократа Бајден је „полако и постепено прешао све црвене линије које је повукао“ о умешаности САД у сукоб у Украјини. Ово поново показује „колико често Бајден мења мишљење о некада табу идејама које су предложили украјински политичари како се мења ситуација на бојном пољу“, наводи Политико.

Сједињеним Државама постаје све теже да бране своју „главну тезу“ – да наводно „само помажу Украјини да се одбрани, а не да започињу прокси рат у сенци“.

Прочитајте ОВДЕ о информацији да су француски војници већ кренули у Украјину

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА