Најновије

БЛЕР У ПРИШТИНИ: НАТО интервенција била исправна ствар - Курти захвалан за ослобођење од "српских освајача"

Некадашњи премијер Велике Британије Тони Блер истакао је да је "Нато интервенција пре 25 година била исправна ствар" и да "стоји уз грађане Косова", преноси Репортери. Он се срео одвојено и са Вјосом Османи и са Аљбином Куртијем.
Тони Блер

Тони Блер

"То што сам овде буди дубоке емоције. Честитам народу Косова на храбрости и непоколебљивој решености да то искористи за ослобођење земље. Тада сам био убеђен да је то исправна ствар, а данас са уверењем стојим уз народ Косова", рекао је Блер на заједничкој конференцији са председницом “Косова” Вјосом Османи.

Блер је додао да очекује да ће Косово у будућности постати део Европске уније.

"Овде се дешава много позитивних ствари које су добре за цео свет. Једва чекам дан када ће Косово заузети своје место у европској породици. Ускоро ћу се обратити посланицима Скупштине, али још једном желим да изразим солидарност са народом Косова", рекао је Блер.

Курти захвалан

Премијер Косова Аљбин Курти захвалио је данас бившем британском премијеру Тонију Блеру на „непоколебљивој подршци“ и „доприносу ослобођењу Косова од српских освајача“.

Курти је на састанку са Блером у Приштини рекао да ће народ Косова „памтити и бити заувек захвалан“ бившем британском премијеру на посвец́ености правди и миру за грађане Косова.

„Народ Косова ће памтити важну улогу и непоколебљиву подршку Тонија Блера током рата на Косову, који је довео до ослобођења земље од српских освајача, и подршку у етапама изградње државе“, навео је Курти а пренео његов кабинет.

Оценио је да су „вођство и одлучност“ британског премијера у време рата на Косову 1999. године, били „пресудни у прикупљању међународне подршке и обезбеђивању да правда и мир превладају“.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Живадин Јовановић о значају резолуције 1244

Извор: Правда / Косово Онлајн / Бета
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА