Најновије

Готово је, а неки кажу и заувек!

Готово је, а неки кажу и заувек! Новак Ђоковић је од овог понедељка пао са првог места АТП листе и сада је трећи тенисер света, а трон је преузео Јаник Синер! Млади 22-годишњи Италијан је после доласка у полуфинале Ролан Гароса стигао до 9.525 бодова, док је Карлос Алкараз други са 8.580 поена. Новак је трећи и има 8.360 бодова, а на четвртом месту налази се други финалиста Ролан Гароса Алекс Зверев са 6.885 поена. Данил Медведев је пети са 6.485 бодова. Топ 10 затварају Анддреј Рубљов, Каспер Руд, Хуберт Хуркач, Алекс де Минор и Григор Димитров. 

Новаку је претходна седмица била 428. на врху АТП листе, а иако уопште није далеко од Алкараза и Синера и иако је последњх 39 седмица држао прво место, не верују многи да ћемо га опет видети на врху. О томе је причала аустралијска тенисерка Кејси Делаква.

"Да ли ћемо икад више видети Новака на првом месту АТП листе? Ја искрено не мислим тако... Мислим да је његово време на првом месту ограничео. Али, има и даље тај рекорд. Хајде да будемо објективни, не кажем да апсолутно не постоји шанса да ће се вратити на прво место, али да ли мислим? Па... Провео је 428 недеља ту, то је пуно времена... То је невероватан период од преко осам година. Али, мислим да он то не жели више тако јако", рекла је бивша аустралијска тенисерка Кејси Делаква.

Новак већ има преко 100 недеља више на првом месту више од Роџера Федерера и дупло више времена је био на првом месту од Рафаела Надала, тако да му је јурење првог места и одлазак на мање турнире непотребан напор. Сада жели да осваја само оне највеће пехаре и наравно злато на Олимпијским играма. 

"Он жели титуле, био је отворен по том питању, жели само гренд слем титуле и велике рекорде. Већ има светски рекорд за прво место на АТП листи, али мислим да га то не занима. Да ли би могао? Да. Да ли жели? Не. Има још много бодова које мора да брани, тако да мислим да је истекло његово време на првом месту АТП листе", додала је Делаква.

Што се тиче Јаника Синера он је постао први Италијан на првом месту АТП листе. Сада има једну недељу на врху као Патрик Рафтер, а наредне недеље ће се изједначити са Карлосом Мојом. Након тога ће јурити Јевгенија Кафељникова, Томаса Мустера и Марсела Риоса са по шест и Џона Њукомба и Хуана Карлоса Ферера са по осам недеља на врху.

Почело! Чечени упали на север Украјине, отворен нови фронт! Драма у Сумској области, јавио се Кадиров: Ослобађамо...

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА