Најновије

ПЕТКОВИЋ ПОДВУКАО: 1244 је правно обавезујући документ!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је Резолуција 1244 СБ УН, четврт века од доношења, и даље кровни, правно обавезујући документ за заштиту српског народа на простору Косова и Метохије, али и суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, упркос свим настојањима Приштине и Аљбина Куртија да свакодневно газећи међународно право, минимизира значај овог споразума.
Петковић

Петковић

Према његовим речима, насупрот идејама сецесионизма које су данас никад живље у Приштини и идеологијама великоалбанског шовинизма и етничке нетрпељивости сваке врсте према српском народу у покрајини и Српској православној цркви, такозвано Косово и даље је један провозоријум који не признаје више од половине савременог света и које се креће у границама омеђеним управо Резолуцијом СБ УН 1244.

"Нажалост, због насилне и ратнохушкачке политике Аљбина Куртија, тешко стечени мир на простору Косова и Метохије данас је под никад већим изазовом, а трпељивост српског народа на овим просторима једина је брана од његових снова о распиривању нових сукоба и идеја о етнички обесрбљеном Косову и Метохији", рекао је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Како је подсетио сведоци смо данас да и многи представници међународне заједнице отворено крше међународно јавно право и постулате који су садржани у Резолуцији 1244, помажући и наоружавајући отворено такозване Косовске безбедносне снаге иако је свима добро познато да једине оружане формације на простору КиМ могу бити јединице Кфор.

"У данима, месецима и недељама пред нама Срби на Косову и Метохији и породице које су остале без својих најмилијих, обележаваће и четврт века некажњених злочина који су се десили од доласка међународних снага на простор Косова и Метохије и то је мрља на образу свих оних који су Србима морали да гарантују мир", нагласио је Петковић.

Упркос свим изазовима и деструктивним сецесионистичким настојањима у Приштини, истиче директор Канцеларије за Ким, никада Аљбин Курти, нити било ко други, неће моћи да буде снажнији од универзалних и трајних вредности међународног права и норми, ма колико свакодневно демонстрирао силу преко леђа српског народа.

Како је подвукао, док је председника Александра Вучића, наша дипломатска борба за Косово и Метохију водиће се несмањеним интензитетом и жустрином аргумената које нам даје и међународно право.

Прочитајте ОВДЕ шта Ђилас каже о српским медијима и “напредњачким памфлетима”

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА